Qui et va dir que ets indigne?

David Wilkerson. © 2006 per World Challenge

 

David Wilkerson


(19 de maig de 1931 - 27 d'abril de 2011)
Va ser un predicador evangèlic no denominacional nord-americà i fundador de l'església Times Square de Nova York de caire interdenominacional i de les organitzacions cristianes Teen Challenge ("Desafiament Juvenil") i World Challenge, Inc ("Desafiament Mundial"). Els sermons de Wilkerson son clars i directes i accentuen les creences cristianes com la santedat i la rectitud de Déu.
Defuig l'encasellament del cristianisme en les diferents denominacions, fet que el fa ser considerat un veritable ecumènic.
Escriptor i autor de prop de 40 llibres sobre el cristianisme, dels quals destaquen "La Visió" (The Vision) i "La Creu i el Puñal "(The Cross and the Switchblade)
Wilkerson va ser usat pel Senyor en la conversió de Nicky Cruz qui abans dels divuit anys ja estava considerat per la policia com un dels més perillosos criminals del país. Wilkerson va escriure més tard la vida d'aquest en el llibre "La Creu i el punyal" que també va ser duta a la pantalla.


increase font sizedecrease font size  

 Print Friendly and PDF

Escoltar a la creu en lloc de l'acusador

Qui et va dir que ets indigne, no prou bo, inútil o inservible per a Déu? Qui et segueix recordant que ets feble, indefens o un fracàs total? Qui et va dir que mai estaràs a l'alçada de l'estàndard de Déu?

Tots sabem d'on ve aquesta veu. És el mateix diable. Escoltes les seves mentides durant tot el dia, una veu dient-te que Déu està contínuament enfadat amb tu. Aquesta veu ve directament dels pous de l'infern.

Moltes persones que llegeixen aquest missatge han estat convençudes pel diable que són indignes de ser utilitzades pel Senyor. Potser et sentis indigne fins i tot de ser anomenat fill de Déu. Quan mires la teva vida espiritual, tot el que veus és inconsistència. L'enemic segueix enviant-nos una allau constant de mentides, recordant-te els fracassos, sempre assetjant el teu esperit.

Per descomptat, en la nostra carn, tots som indignes. Mai podem ser dignes pel nostre compte. No obstant això, molts creients permeten que Satanàs els robi una vida preciosa creient les seves mentides sobre com Déu els veu. Ells creuen que mai no poden ser dignes als ulls de el Senyor.

Si cada fill de Déu escoltés les acusacions del diable, tots els ministeris haurien de retirar-se del tot. No hi hauria església perquè no hi hauria ningú que pugés a la trona, ningú que s'assegués a les tarimes del cor, ningú que dirigís la reunió, ningú que ensenyés a l'escola dominical i ningú a les banques. Tots estaríem separats de les benediccions de Déu, i el Senyor no rebria cap de les lloances que se li deuen.

Has estat escoltant les mentides de Satanàs sobre el teu caminar amb Jesús? Has estat pensant que ets indigne, que no pots adorar Déu fins que facis que tot sigui perfecte? Tinc bones notícies per a tu: Ja saps que Satanàs és un mentider, però puc provar-te que Jesús t'ha fet digne. Ell t'ha fet apte per a estar davant d'ell i servir-lo audaçment en justícia.

Com et fa digne?

Vostès han estat fets dignes pel sacrifici de Crist a la creu. Això et dona tot el dret a adorar i servir el Senyor.
" a fi que tingueu un comportament digne del Senyor, que el satisfaci plenament, fructificant en tota bona activitat i progressant en el coneixement de Déu; enfortits en tota virtut, segons el seu poder gloriós, enterament pacients i constants; donant gràcies amb alegria al Pare, que ens ha fet aptes per a participar de l'herència dels sants en la llum, que ens ha deslliurat del poder de les tenebres i ens ha traslladat al Regne del Fill del seu amor, en qui tenim la redempció, la remissió dels pecats.. " (Colossencs 1: 10-14, Bíblia catalana 2000, les cursives).

La representació grega del  verset 12 aquí és "El pare ens ha fet aptes, dignes, qualificats en caràcter, prou bons com per ser partícips de l'herència dels sants de la llum".
El que Jesús va fer a la creu et qualifica per a una herència eterna. Així que, si Déu t'ha qualificat per a la vida eterna, llavors ell també t'ha fet encaixar en el caràcter. Podries "instal·lar-te" en un ministeri durant un mes, un any o tota una vida per treballar en el teu caràcter en l'esforç per arribar a ser prou bo com per ser utilitzat per Déu, però mai podries qualificar-te a tu mateix.

Fins i tot si fossis capaç de guanyar victòries sobre cada cosa equivocada que has fet, cada pensament equivocat que has tingut, encara no estaries qualificat als ulls de Déu. És impossible. Per què? Déu no acceptarà la justícia de ningú, excepte la del seu propi Fill Jesucrist.
No pots obtenir la justícia de Crist treballant per a això. L'única manera d'obtenir-la és creient en la seva justícia i confiant en Déu per a això. Ve a tu per fe. Veuràs, no només ets salvo per la fe, sinó també santificat per la fe, justificat per la fe, curat per la fe, guardat per la fe. Tot succeeix per la confiança fidel a l'obra de Jesús, no per confiar en les teves obres.

Podem estar davant tot el cel i la terra amb plena seguretat de fe.

A causa de la creu, pots dir: "La meva carn encara resisteix a l'Esperit, però sóc redimit per la sang del meu Salvador. Vaig a cantar i cridar lloances a Déu misericordiós!"

Llavors, què has de fer? Primer, no escoltis les mentides del diable. Segon, prepara't posant-te de peu espiritualment i comença a lloar el Senyor. Digues: "Per la meva fe en la sang de Jesús, rebo la justícia de Crist. Ell m'ha fet apte, qualificat, per adorar i servir al meu Senyor".
"En qui tenim redempció per mitjà de la seva sang, el perdó dels pecats" (Colossencs 1:14). La paraula per a la redempció suggereix ser alliberat. Hem estat alliberats per la preciosa sang de Jesús. Per tant, tenim el dret de oposar-nos a cada acusació i dir: "No estic comprant això, diable. M'has acusat per última vegada. La meva Bíblia diu que sóc redimit perquè crec en el que Jesús va fer per mi en la creu. Li confesso els meus pecats, i sóc redimit, comprat i lliure "."
Satanàs encara vindrà a tu xiuxiuejant, "Què passa amb aquest pecat que vas gaudir ahir mateix? Ets culpable!".
Pots respondre: "No, ja he demanat perdó per això. Li he demanat a Déu que posi un odi a mi perquè ´m’impedeixi fer-ho de nou. Tot està sota la cobertura de la seva preciosa sang".

"Però encara estàs temptat".

"És cert. Però Jesús ha fet una manera d'escapar per a mi. La seva paraula diu que podré suportar la temptació. Ell em lliurarà perquè va prometre que ho faria".

"No, Déu encara té alguna cosa en contra teva. Heus aquí per què: Encara hi ha assumptes sense resoldre en la teva vida".

Quan l'acusador porta un "assumpte inestable", alguna batalla que encara fa estralls dins teu, pots respondre amb aquest passatge: "també a vosaltres, que en altre temps éreu forasters i mentalment enemics per causa de les males accions, ara, en canvi, us ha reconciliat mitjançant la mort del seu cos de carn, a fi de portar-vos a la seva presència sants, nets i lliures d'acusació" (Colossencs 1: 21-22).
Pots dir, "Fins i tot quan era estrany en la meva ment per obres horribles i malvades, fins i tot quan estava en els pous de la luxúria, fins i tot quan era un dels pitjors enemics de Déu, la Bíblia diu que ell m'estimava. Em va buscar i em reconciliar amb ell mateix. Ara, ell m'ha traslladat del regne de les tenebres al seu regne de llum. Ell m'ha fet estar en pau amb ell. Llavors, quant més m'estima ara que estic reconciliat, fins i tot quan lluito? el meu Redemptor m'estima ".

Heus aquí dues de les mentides del diable contra les que hem d'estar en guàrdia.

Déu vol que siguis alliberat de cada pou en el qual Satanàs t'ha tancat i que t’elevis per sobre de cada mentida que et llança. Per tant, has d'estar en guàrdia, especialment contra les dues mentides següents.

1. Satanàs segueix traient a la llum els pecats per treure els teus ulls del teu Salvador.

El diable vol que estiguis tan enfocat en la teva malaltia que oblidis el poder del metge diví. Ell vol que oblidis que Déu és el teu alliberador i que ell està del teu costat per salvar-te, no per destruir-te.
Així és com has de respondre a aquesta mentida: "No, diable, no estic lliure de la presència del pecat -sempre serà present a la meva carn- però estic lliure del poder condemnatori de pecat". Satanàs pot burlar i acusar-te, però no pot condemnar-te. Pot llançar-te tot tipus d'acusacions, però no pot tocar la teva ànima.
La llei no pot condemnar-te perquè Crist va complir la llei. El pecat passat no pot condemnar-te perquè està sota la seva sang. La teva consciència no pot condemnar-te perquè Crist és més gran que la teva consciència. Per tant, tu has estat perdonat per complet, sense deixar res que et condemni.

2. Hem de penedir-nos del nostre desànim pels nostres pecats.

Quan ens desanimem, és prova de dues coses: la nostra ignorància de la misericòrdia i la gràcia del Senyor, i la nostra incredulitat en el seu amor per nosaltres. Tots dos són pecaminosos.

Si et desanimes per el teu pecat, potser no confiïs en l'amor de Déu per tu durant els teus temps de fracàs. Estàs vivint en la ignorància intencional de la plena acceptació del teu Pare de tu. Has d’apartar-te d'això i penedir-te, demanant la seva gràcia.
Si només entenguéssim com de gran és la misericòrdia del nostre Pare cap a nosaltres, sabríem que ell ens estima fins i tot quan fracassem. Llavors podries dir: "Oh, Déu, perdona’m. He estat tan desanimat a causa del meu pecat. No he cregut en la teva misericòrdia i perdó. Restaura la meva convicció i la meva fe".

Amic, no sóc digne d'escriure aquest missatge. Tampoc ets digne d'aixecar les mans en lloança a Déu. Ningú és digne, no en la nostra pròpia força i poder humans. No obstant això, Jesús ens ha dit: "Us he fet dignes". Ara podem estar drets sense cap dubte en la seva gloriosa obra redemptora envers nosaltres, i diem en el seu nom: "Sóc digne per la sang de l'Anyell!".

David Wilkerson. © 2006 por World ChallengeVISITEU AQUESTES SECCIONS

BALUARTE

El butlletí de l'esglesia amb articles, noticies, poesia i les activitats previstes pel període corresponent. La seva publicació es bimestral i es pot descarregar

VERDAD VIVA

El suplement bimestral evangelístic de Baluarte que aporta un missatge d'esperança per aquells que encara no han rebut a Crist com a Senyor i Salvador.

MISSATGES DOMINICALS

La Paraula de Déu que cada diumenge al matí s'ofereix per diferents predicadors des del púlpit de l'esglesia , aqui en format d'audio.