Església Evangèlica
av. Mistral, nº 85-87
08015-Barcelona
Email:
tel.: 93 372 1632
El butlletí de l'església
Estudis
Selecció de sermons
Conferències
Butlletí evangelístic
Boletín Verdad Viva
Opinió
 

Conferència sobre el "Canvi climàtic"

18 de gener del 2008

El conferenciant Miguel Wickham, llicenciat en Geografia per la universitat d'Oxford i exercint actualment com a director d'un col·legi anglès a Madrid, va fer una magnífica exposició molt didàctica amb el suport de diapositives donant abundant informació sobre la situació actual de l'escalfament global i el canvi climàtic, comprovant zones de la nostra geografia i del món que estan afectades de falta d'aigua.

En realitat de canvis de clima els hi ha hagut sempre, però quan ens referim al canvi climàtic en l'actualitat, estem dient que és un canvi degut a la mà de l'home i que està afectant greument al nostre planeta. El conferenciant va posar proves d'això quan va mostrar una fotografia de la ciutat de Barcelona i va assenyalar fins on arribava el mar en el passat: la faldilla del Tibidabo. També va esmentar que la localitat de Sant Andreu de la Barca, va rebre aquest nom perquè en una època era possible navegar des del mar fins a l'esmentada població ja que disposava d'un moll que feia accessible la seva sortida al mar.

Una vegada acabada la conferència va haver un temps de col·loqui  en que els presents li van preguntar sobre alguns aspectes de la conferència i altres que a falta de temps no va poder desenvolupar com desitjava. L'acte va ser presidit per l'ancià Pedro Puigvert, el qual va presentar al professor Wickham i va fer una breu introducció a l'acte i a la temàtica del mateix

Per la nostra església va participar la Coral Ictus, la qual va interpretar cinc peces amb acompanyament musical en play-back. El que passa és que el temple dels Salesians no és adequat, quant a la sonoritat, per albergar un encontre d'aquest tipus perquè ressona molt i a l'afegir-hi la música que surt de dos bafles, fa que no s'entengui com seria de desitjar la lletra de les cançons.

Aquest any va haver una novetat amb relació als anys anteriors. Després de la intervenció de l'última coral, es van unir tots els cantants per entonar en comú “Joia en el món” de G.F. Händel, sent molt aplaudits, el que va obligar a fer un bis mentre el públic posat  en peu seguia aplaudint.

Va ser un bon tancament a un encontre en el qual assistiren més de cinc-centes persones.