Església Evangèlica
av. Mistral, nº 85-87
08015-Barcelona
Email:
tel.: 93 372 1632
El butlletí de l'església
Estudis
Selecció de sermons
Conferències
Butlletí evangelístic
Boletín Verdad Viva
Opinió
 

Excursió a la Segarra i el Solsonès

24 de juny de 2006

Com cada any, aprofitant la festa del 24 de juny, vam preparar una excursió a diferents llocs de Catalunya. En aquesta ocasió les comarques elegides van ser les de la Segarra i el Solsonès. Ens vam trobar tots en el local de la nostra església, on després de passar llista als qui ens havíem apuntat, varem cantar un càntic i el germà Emilio Anglés ens va llegir el Salm 133 amb un brevíssim comentari. Vam encomanar-nos en oració al Senyor en aquest dia.

Vam sortir a les vuit del demà en autocar i ens dirigim primer a La Panadella on esmorzarem. Camí de la ciutat de Cervera, l'ancià Álvaro Palau ens va explicar els esdeveniments històrics més notables de l'esmentada població lligats a la història de Catalunya i de manera especial quan el rei Felipe V els va concedir als seus habitants la construcció d'una Universitat per l'ajuda que li havien prestat en la guerra que va acabar el 1714.

També Cervera va tenir un paper rellevant en les guerres carlistes del segle XIX . Amb tota aquesta informació en ment vam recórrer els llocs més coneguts de l'esmentada població durant un parell d'hores.

De Cervera, ens dirigim a Guissona, visitant primer el Centre Comercial Bon Àrea on els germans van comprar alguns dels seus productes.

Després visitarem la part antiga de la població amb els seus carrers empedrats. Complerta aquesta visita vam anar a Solsona visitant aquesta, anant a parar finalment  al restaurant “La Mare de la Font”, on vam prendre el dinar.

Acabat el dinar vam celebrar un culte sota d'uns pòrtics que ens resguardaven de la forta calor que feia. Després de cantar alguns himnes i cançons, l'ancià Pere Puigvert va predicar un missatge evangelistic basat en Fets 10: 34-48, assenyalant que d'aquest missatge de Pere a casa de Corneli, destaca la seva dimensió trinitària ja que la salvació es presenta com una obra originada en Déu el Pare, realitzada per Déu el Fill i aplicada per Déu l'Esperit Sant.

La importància del missatge de l’apòstol Pere al qual van respondre els gentils que ho escoltaven va més enllà de la seva conversió perquè va obrir les portes de l'església als no jueus, ja que de contrari l'església hagués estat una secta del judaisme. El predicador va invitar als quals encara no havien cregut en Crist que es penedissin dels seus pecats i dipositessin la seva fe en Jesús per poder ser estalvis.

Després d'un passeig pels voltants vam visitar alguns llocs d'interès de la ciutat de Solsona i sense més parades ens dirigim directament a Barcelona donant per acabat feliçment aquest dia d’excursió.